december 18, 2018

Vård av djur i hemmet

katt i hemmet

Att ha husdjur är underbart på alla sätt och vis; de ger sällskap och glädje, är bra för hälsan och är helt enkelt himla underhållande. Att kela med sin kisse eller vovve en kall vinternatt eller att ta en härlig långpromenad ute i naturen är bara några få av fördelarna de erbjuder. Samtidigt bör man aldrig glömma att det är ett stort åtagande och att man måste spendera en hel del tid och pengar på att deras hälsa skall vara topp. Men det är det värt!

Precis som man alltid bör ha en första hjälpen låda hemma åt sig själv och hushållets tvåbenta medlemmar så är det viktigt att man också skaffar sig vissa produkter för vård av djur. Du kan hitta ett bra sortiment hos apohem.se så att du alltid kan ta hand om dina pälsbebisar på bästa möjliga vis.

Insekter och parasiter

De flesta djur drabbas någon gång av ohyra. Det kan handla om loppor och fästingar, getingbett, mask och skabb och man bör därför alltid se till att de dels är skyddade, men också att man kan ta hand om problemet om det dyker upp. Vi har produkter för hundar, katter och hästar som skyddar bra, liksom speciella medel som man kan använda om de drabbas. Särskilt hundar och katter som vistas utomhus kan lätt få inälvsmask men mot det finns det både salvor och droppar som man kan ge.

Allmän hygien

En god hygien hjälper alltid den allmänna hälsan och har man långhåriga katter eller hundar hemma är det särskilt viktigt att man tvättar dem lite då och då. Det finns olika schampon för olika typer av päls och har man djur som avskyr vatten finns det även torrschampon som fungerar bra. Har man ett samarbetsvilligt husdjur är det också bra att borsta tänderna på dem några gånger i veckan, och det finns speciella tandkrämer som smakar gott för dem. Man bör också rengöra öronen försiktigt så att de inte blir smutsiga eller drabbas av skabb, och för det finns det speciella preparat som både förebygger och gör rent. på expressen.se finns det tips på vad du ska tänka på innan du t.ex. skaffar hund.

Första hjälpen

Ibland är olyckan framme och då är det bra att vara förberedd med några enkla produkter. Sårrengöring, kompresser och bandage är en bra början, och man kan även komplettera med speciella ögondroppar för djur liksom salvor mot bett och brännsår. Har man ett skadat eller akut sjukt djur är det dock viktigt att snabbt ta det till en veterinär, då det kan behövas akutvård eller receptbelagda mediciner.

Kosttillskott

Det är viktigt att djur får en balanserad kost och man kan hjälpa deras immunförsvar och allmänna hälsa genom att ge dem kosttillskott med viktiga mineraler och vitaminer. Dessa kan man blanda ner i maten eller bjuda på som en extra godbit, och på så sätt håller man sina djur i toppform. Om man har ett sjukt eller äldre djur kan detta också vara ett utmärkt sätt att hjälpa dem på, och det finns bra tillskott för leder, skelett, ögon och energi.

Meadow Mint