mars 25, 2019

Trädgårdsmöbler och djur

djur på trädgårdsmöbler
Om man har fina trädgårdsmöbler ute kan det hända att djur går och lägger sig i dem. Om de fäller päls, har vassa klor eller är riktigt leriga kan möblerna också bli förstörda. När det är de egna djuren kanske man vill att de ska vara i möblerna, men samtidigt ska fina dynor inte bli förstörda. Hur kan man gå tillväga då? Det får du lite tips om här.

Använd extra filtar och dynor

Om man vill att de egna husdjuren ska trivas i alla nya trädgårdsmöbler, och att de ska kunna ha det skönt kan det vara bra att skydda möblerna med filtar, kuddar och dynor. Om möblerna har dynor som inte är så lätta att klä om kan det rent av vara klokt att täcka dem med en fin filt. Den kan också vara skön att svepa om sig när det blir lite kyligare på kvällarna. När djuren ligger på filten behöver man inte heller oroa sig för att päls ska fastna i dynorna eller för att lera eller jord ska lämna fläckar som inte går att ta bort. Om möbeln har utbytbara klädslar eller dynor kan det vara klokt att använda en så mörk klädsel som möjligt. Då syns ofta eventuella fläckar mindre. Om man ska ordna en fest och vill visa upp sina möbler kan man ta bort de extra dynorna och låta djuren vara inomhus en stund. Det finns mycket att välja mellan på olika byggvaruhus, det jag personligen gillar är k-rauta för dom har mycket att välja på och även ett bra pris. Här hittar du direkt in till deras trädgårdsmöbler.

Täck möblerna när de inte används

utemöblerOm man har sina trädgårdsmöbler utomhus kan det också vara så att andra djur än de egna får för sig att sova i dem. Då kan det vara läge att täcka över dem med passande överdrag när man själv inte ska sitta i dem. På så sätt skyddas möblerna samtidigt som andra djur ofta inte tycker att plasten är lika bekväm att ligga på.

Köp snygga men hållbara möbler

Om man har husdjur som man vet med sig gärna klättrar upp i möblerna kan det vara klokt att tänka efter redan vid köpet av möblerna. Det kan till exempel vara klokt att köpa stabila och hållbara möbler redan från början och gärna välja sådana där dynorna går att ta bort och tvätta. Trämöbler kan vara bra att ha eftersom de lätt kan slipas och målas om det är så att ett djurs klo råkar repa det något. Det finns också bra och sköna möbler i metall vars sits är klädd med starkt tyg. Den här typen av möbler är mycket slitstarka och det är också lätt att tvätta dem även om de blir mycket smutsiga. läs mer här om hållbara möbler.

Det finns också fina möbler i rottingliknande plast. De finns i både fåtöljmodell, som soffor och mycket annat. De har avtagbara dynor och om det är så att man vill kan man också lägga ut filtar att sitta på istället för att ta ut dynorna. I de allra flesta fall är dynorna anpassade för en utomhusmiljö och de tål med andra ord en del vatten. Man behöver inte ta in dem bara för att det regnar lite och det innebär också att man relativt enkelt kan spola av eventuell smuts som hamnar på dem.

Meadow Mint