mars 11, 2019

Roliga evenemang för djurintresserade

häst som springer
Att arrangera ett event med djur innebär strikt eventplanering med stenkoll på att djuren har det så bra som möjligt samtidigt som det ska vara underhållande för besökarna. I Sverige annordnas det tusentals olika event varje år för djurälskare och deras djurvänner.

Evenmang för den hästälskaren

Hästälskare har flera olika evenemang att välja mellan varje år. Falsterbo Horseshow och Sweden International Horse Show är två stora evenemang som lockar hästälskare från hela världen.

Sweden International Horse Show som tar plats i Friends Arena i november, är ett av Sveriges mest populära sportevenemang. Det är fantastisk kombination av fantastisk eventplanering, briljanta uppvisningar och ren publikglädje. Varje år inleds evenemanget av Pegasus, den bevingade hästen. Tillsammans med sin ryttare flyter Pegasus runt arenan för att inviga helgens aktiviteter. Efter att dessa två lämnat arenan drar showen igång. Under helgen bjuds besökarna på grand prix tävlingar i hoppning, dressyr och fyrspannskörning. Ponnyeliten får även de visa upp sig och det är en chans för hästvärlden att se framtiden inom svensk hästsport. Men allt är inte allvarliga tävlingar. Det bjuds även på shetlandsgalopp, en publikfavorit, som oftast slutar med att minst en deltagare åker av. Det bjuds inte enbart på hästtävlingar, besökare får också njuta av agilitytävlingar där hundar av olika storlekar får vissa upp att även de kan hoppa. Helgen avslutas med en fin julparad med flera deltagare.

För hundälskaren

Varje år i januari reser tusentals hundägare med sina hundar till MyDog, en hundsmässa som arrangeras i Göteborg. Flera raser tävlar i hundutställningarna, där de bedöms av sakkunniga domare. Det annordnas även tävlingar inom flera olika discipliner, som freestyle, rallylydnad och även Årets Charmigaste Hund. Förutom tävlingarna har dessutom flera organisationer utställningar och föreläsningar. Besökare bjuds även på hundteater, trickträning, polishundsuppvisning och rasparad. Så här ser en hundshow ut:

m

För djurälskare i allmänhet

Ett stort event är Djurens Helg som arrangeras av Solvalla Arena. Detta event går av stapeln den 24-25 augusti där besökare kan få prova på ponnykörning, klappa smådjur, träffa reptiler och mycket annat. Förutom en chans att träffa olika djur finns det även underhållning av artister, en sagostund för de små och flera trevliga resturanger att besöka. Alla aktiviteter är gratis och eventet är populärt både bland stora och små.

Nöjesparker som Kolmården och Skansen arrangerar flera olika uppvisningar eller aktiviteter med djur varje år. På Kolmården har man möjlighet att åka på safari i djurparken för att se flera olika sorters djur i naturen, allt från björnar till kameler. Kolmården bjuder även på flera olika shower och uppvisningar. Delfinshowen är oerhört populär och har ofta ett viktigt tema som tränarna och delfinerna berättar om med hjälp av fantastisk musik. Förutom delfinshowen kan man även se en sälföreställning och en föreställning med fantastiska rovfåglar. På Skansen finns det duktiga djurskötare som berättar om djuren som finns på Skansen och även här finns det en möjlighet att träffa flera olika sorters djur.

Lokala evenemang

Förutom de stora evenemangen anordnas det även flera lokala evenemang runt omkring i Sverige varje år. Håll koll hos din lokala kennelklubb eller titta efter i lokaltidningen efter evenemang som är specifika för din stad.

Meadow Mint