september 7, 2020

Inred ditt hem husdjursvänligt

Att äga ett husdjur är fantastiskt roligt och djur bidrar med så mycket kärlek i livet. För den som är inredningsintresserad kan det dock vara knepigt. Det gäller nämligen att anpassa sin inredning utifrån husdjuret som man har. Många är till exempel medvetna om att unga katter och hundar älskar att utforska saker. När de är mindre är det lätt att både tänder och klor används för att undersöka diverse inredning i hemmet, något som sällan uppskattas.

Av denna anledning är det viktigt att försöka anpassa inredningen, åtminstone under tiden som husdjuret är litet och nyfiket. I takt med att de växer upp lär de sig mer och mer om vad som är tillåtet och hur ett hem faktiskt fungerar. I samband med detta brukar de flesta gå tillbaka till den vanliga inredning som man hade tidigare. Här nedan kommer du att få ta del av några av våra bästa tips på hur du inreder det snyggt i hemmet, samtidigt som du gör det säkert för ditt djur att vistas där.

Undvik finmattor

Att ha en riktigt dyr matta är inget bra alternativ när du har en valp eller kattunge. Kattungen vill gärna testa sina klor, medan valpen biter i fransarna. Här finns det också risk för att en och en annan olycka kan ske på mattan. Ett alternativ är att välja olika typer av mattor som du tycker är snygga, men som ändå är lätta att rengöra.

Upp med dekorationerna

Vi vet att det är riktigt snyggt att ha en hel del krukor och vaser på golvet. För att inte tala om de där vackra ljuslyktorna som ger hemmet ett så fridfullt sken. Om du har ett husdjur är detta dock bäst att undvika. Det är mycket lätt att djuret välter dekorationer som står på golvet eller att det finner det kul att utforska jorden i krukan lite för mycket.

En annan sak som du bör undvika att ha i golvnivå är sladdar. Till att börja med är de inte speciellt snygga att titta på och de kan faktiskt dra ner hela din inredning totalt. För det andra så kan ditt husdjur få för sig att bita och dra i dessa sladdar, något som kan orsaka en stor skada om det vill sig illa.

Låt djuret dekorera hemmet

Med det menar vi naturligtvis inte att du ska sätta en pensel i tassen på hunden och låta denne måla om väggarna i sovrummet. Här menar vi istället att du ska skapa ett hem och en inredning där ditt husdjur får stå i fokus. Detta alternativ lämpar sig kanske extra bra för den som har en speciell kärlek till sitt husdjur. Ett alternativ är att du använder dig av posters på husdjuret eller att du förstorar upp fotografier för att sedan sätta i en snygg ram.

Vill du inte betala för förstoringar av bilder kan du istället skapa dessa på egen hand. Ta upp penna och canvas och måla av ditt husdjur. Ett annat roligt och unikt knep är att doppa tassarna i färg och låta djuret gå runt på en vit målarduk.

Meadow Mint