oktober 1, 2018

Fördelar med att vara kattägare

Om du är intresserad av att få tillökning i ditt hushåll kan det vara ett utmärkt alternativ att införskaffa dig en katt. Katter är otroligt smarta och vackra djur som har sina fördelar i hushållet. Att införskaffa en katt är ett utmärkt alternativ om du är ensam eller deprimerad, då katter ger villkorslös kärlek i överflöd. Närhet och fysisk beröring är livsviktigt för att vi människor ska må bra.

Enligt en studie från University of Minnesota har katter även en del positiva effekter på din fysiska hälsa. Studier har nämligen bevisat att kattägare har lägre risk att dö i hjärtattacker. Detta är på grund av att katter och andra husdjur har en lugnande effekt, vilket resulterar i ett sänkt blodtryck hos den som är kattägare. Studier har även visat att kattägare, framförallt män, har ett lägre kolesterol- och triglyceridnivåer.

Katter är lättskötta

Katter är djur som sköter sig själva, om man jämför med hundar. Katter är inte beroende av samma form av motion som hundar är så du behöver inte lägga ner tid på planerade promenader under dagen. Så länge katten har mat och någonstans att utföra sina behov klarar de sig själva en längre tid. Tänk på att enligt djurskyddslagen får du inte lämna din katt ensam i mer än 12 timmar i sträck.

Katter kan förebygga allergier hos barn

Studier har visat att katter har en positiv effekt på ditt barns hälsa. Barn som har exponerats för pälsdjur i mer än sex månader har ett bättre immunförsvar. När småbarn blir utsatta för pälsdjur anpassar sig deras kroppar och de har en lägre risk att drabbas av allergier, astma, hösnuva och eksem. Barn som växer upp på en bondgård har ett starkare immunförsvar än barn som växer upp i storstan.

Att träna sin katt

När du har fått hem din nya familjemedlem är det viktigt att du så fort som möjlig sätter igång att träna den. Det är viktigt att du lär din katt att använda kattlådan till att börja med. Introducera katten till lådan så att den är bekväm. Skulle din katt utföra sina behov på andra platser kan du placera lådan dit din katt brukar gå. Det är viktigt att belöna din katt met godbitar.

Meadow Mint