november 23, 2018

Att transportera hundar i bil

hund och bil

Att köpa hund är en stor händelse i varje människas liv. Det är inte bara en kompis för livet utan också en familjemedlem precis som ett barn. Du vill skydda hunden till varje pris och det gäller även när du ska transportera denna i din bil. Hur ska du då göra för att transportera den på det säkraste och bästa sättet? I denna artikel får du veta hur, beroende på vilken bil du har.

Kombibil

En kombibil är en mellanstor bil med kurvad bakdel. Detta innebär att du har ett stort bagageutrymme och får plats med mer saker. Har du en kombibil som exempelvis någon av dessa Volvo v90 och har en hund, kan du enkelt få plats med en hundbur i detta utrymme. Beroende på hur många hundar du har kan du även få plats med en dubbelbur. Hundbur är det bästa alternativet för att hunden ska färdas säkert, men om du har en dubbelbur kommer denna ta upp hela bagageutrymmet.

Sedan

Om du har en bil av denna modell men ändå önskar att transportera din hund finns det speciella hundbilselar att köpa. Dessa selar går att koppla ihop med det redan befintliga bältet i bilen. Köper du denna sele kan hunden sitta/ligga i sätet inne i bilen. Har du en mindre hund och är två i bilen, kan den som sitter på passagerarsidan ha hunden i knät, vid kortare resor, även om detta inte är det bästa alternativet. Någon hundbur går inte att få in men du kan ha en transportbur i sätet som sitter fast där hunden kan vara.

SUV

Detta är en stor bil med mycket bagageutrymme. Här kan du få plats med en stor bur och ändå ha utrymme för annat. Om du inte vill ha en bur i bagageutrymmet eller inte har hunden i bilen så ofta, kan du köpa ett speciellt nät som du sätter upp mellan bagaget och stolarna. Detta hindrar hunden från att flyga framåt i bilen vid en eventuell krock.

Bästa hundburarna på marknaden

hundbur

Om du väljer hundbur som det bästa alternativet är det bra att veta vilken hundbur som är den bästa. Du kan gå till närmaste djuraffär för att få den bästa hjälpen. Hundburar av märket Mimsafe är allmänt kända för att vara hållbara och säkra för hunden. De har storlekar för alla hundraser och även dubbelbur. Buren är inte bara byggd av starkt material, utan de är även lätta att flytta ut och in i bilen.

Bästa hundselen på marknaden

När du ska transportera din hund med sele finns det några saker du ska tänka på för att göra det så säkert du kan. Selen ska vara mjuk och skön för hunden. Den får inte heller vara för liten för hunden. Du som ägare rekommenderas även att köpa ett skyddstäcke som kommer att skydda sätet från rivskador och eventuella kissolyckor i bilen. Det bästa är att köpa en sele som du vet är krocktestad och godkänd. Detta är ytterst viktigt då hunden kan väga uppemot ett ton under en olycka och kan orsaka stora skador på sig själv och ägaren om selen skulle gå av vid krock.

Meadow Mint